Piernik kętrzyński | TEST

W tym wpisie chcę Wam przedstawić jeden z produktów firmy "Majonezy" z Kętrzyna, i przewrotnie bo oceniam dziś produkt "Piernik kętrzyński". Po dodaniu bakalii, bez których według mnie piernik nie istnieje ciasto całkiem fajne. Warto mieć awaryjnie, jednak na święta bym go nie przygotowała. Świętowanie potrzebuje jedzenia prawdziwie domowego w które wkłada się dużo pasji i smaku ;)

Wygląd: Ciasto wyrosło ładne, z pęknięciem na środku 2/2
Smak: Jak na piernik spodziewałam się większej ilości przypraw korzennych, których niestety nie było czuć ani trochę 1/2
Zapach: W domu, podczas pieczenia przyjemnie pachniało cynamonem 1/2
Konsystencja: Przyjemnie chrupiący z zewnątrz, w środku wilgotny 2/2
Walory dodatkowe: Szybkość i łatwość przygotowania to zdecydowany plus. Skład też jest całkiem niezły. 2/2
Podsumowanie: 8/10. Super produkt jeśli przyjda niespodziewani goście, parzymy im herbatkę a sami w tym czasie mieszamy proszek z wodą i olejem i za pół godziny mamy gotowe ciasto. Jednak bez dodania bakalii i większej ilości przyprawy korzennej nie smakuje jak piernik.

P.S.: To czarne na górze ciasta to orzeszki które się mocniej przyrumieniły ;)



Dziękuje firmie Credo PR za możliwosć przeprowadzenia testu ;)

Może spodobają Ci się inne wpisy?

0 komentarze